Vandpleje

HJEMMELAVET BAKTERIESUPPE TIL HAVEDAM.
( klart vand er ikke lig med sundt vand )


Alm vedligeholdelse ca hver 10 dag. 
Op til 10.000 L skal man bruge.
1 litermål: koldt vand fra hanen ca 2 dl yoghurt,2 store teskefuld natto ( ca 10-12 gram )

0,5 dl sirup piskes og hældes på en 1 liters flaske og fyld koldt vand til ¾ fuld flaske
Flasken stilles / ligges varmt 25grader+ og vil efter 2-3 dage udvide sig og blive hård pga bakterie udvidelse.
Flasken er klar til dammen,eller filter som det er en fordel at rense først
Minimum 7 gram natto til damme op til 3500 L. 2 flasker til 20.000L og 3 til 30.000L
Opstart: ½ flaske i filteret og en halv i dammen 3 dage efter 1 hel flaske i dammen.man må påregne mere filterrens.

Jo varmere vand jo bedre.
Holder dammen ren for skidt og affaldsstoffer. Med denne suppe har du altid gode bakterier i dammen, til at bekæmpe svampe og parasitter.
Sundt vand og sunde fisk 
Ingen vandskift kun opfyld
Mindre filterrens
Holder trådalger nede
Periode fra fodring start til fodring slut. Man kan med fordel give fiskene det hele vinteren for at styrke deres immunforsvar.
Bland et par skefulde med damvand.
Vigtigt: Hvis man skal have maximal effekt, er det godt at have et filter med masser af filtermateriale


Opskrift nr 2.

5L koldt / damvand i en spand evt med låg. varmelegeme ca 27gr og en lille luftpumpe. Tilsæt 1 stor spiseske natto og 1 dl sirup og lad det køre 2 døgn-3 døgn tilsæt evt lidt ekstra sirup på dag 2. Når suppen er klar til dammen vil den lugte af salmiak.Bacillus subtillis afgiver en gift, som dræber såsom cyanobakterier ( blågrønalger ), så man har gode chancer for at holde vandet uden uv
Har også evne til at fjerne nitrat ved denitrificering.

Varme i vandet har indflydelse på bakteriers formering.
Opskriften er kun vejledende, da udledning af affaldsstoffer er forskellig fra dam til dam.
Opskriften bygger udelukkende på egne erfaringer
NATTO-pulver har probiotiske egenskaber fremstillet efter traditionel japansk opskrift. Natto er fremstillet ved gæring af organiske sojabønner med tilsætning af Bacillus subtilis.
100 % naturprodukt som er fyldt med gavnlige vitaminer, og mineraler, og derfor et fantastisk kosttilskud for et bedre helbred.
Natto pulver fås i 330gr poser.
Kan bestilles på natto.dk eller aqua-koi.dk
facebook "natto i havedammen"

 

Nualgi

                                 

Nualgi skulle give dammen en god øko balance uden at bruge uv. Nualgi starter en naturlig biologisk cyklus ved at fodre gavnlige diatomer.Diatomer er en vigtig bidragsyder til vandklarhed i vores naturlige søer, floder og oceaner, så du vil have masser af dem i din dam. Nualgi gør at sunde diatomer vokser med en eksplosiv hastighed.Disse diatomer forbruger derefter næringsstoffer som kvælstof og fosfor, der udkonkurrerer gener for algerne for disse elementer, fordi de fotosyntetiserer tidligere og i mindre lys. Overbelastningsalgerne sulter og de nyttige diatomer trives. Diatomer har også andre understøttende egenskaber til din dam. Diatomer leverer ilt til bakterierne, der rydder op i dammen ved at forbruge affald produceret af fisk og mad. De producerer små bobler af ilt, der holder vandet sundt og mousserende. Men for at denne proces virker kræver det også at dammen kører uden uv, og allermest at der er god cirkulation og god bakterie / mikroorganismer flora..... Her er der mange der står af fordi når man slukker for uv er dammen meget fattig for mikroorganismer og gode bakterier, og så er effekten af nualgi næsten lig nul. vand skal behandles og opbygges ligesom alt andet i naturen, og så får du også glæde af det..


Glimrende kombination med Natto


Kun 1 ml pr 3700L vand om ugen ved 15gr


OBS. Man kan ikke bare slukke sit uv og komme nualgi i vandet.Vandet har ikke noget modstandskraft pga uv.

Jeg vil anbefale at man i sept mdr slukker for sit uv og starter op med nualgi. Dermed starter dammen med at opbygge de gavnlige mikroorganismer hele systemet og fiskene har brug for.  vandet bliver sikkert grønt, men det skal man ikke blive forskrækket over.

Så  har dammen tid til at opbygge sig til opstart forår. fiskene vil også klare vinteren bedre.www.nualgiponds.com        60ml     200,00 kr

       125ml     325,00 kr

       250ml    525,00 kr

       500ml    775,00 kr


Fragt 39 kr


Product Description


Nualgi is an exciting new product to keep your backyard pond healthy, clean and clear. This innovative product is chemical free and all natural, making it a great alternative to algaecides that may be potentially toxic or have restrictions for your goldfish, koi, or aquatic plants.

It works by bringing balance to your ponds internal Nitrogen Cycle as well as drastically improving your ponds natural bio filtration.

Nualgi is effective against both green water and string algae. The overall environmental improvements are also excellent for your fish growth and activity as well as your aquatic plant growth.


Available in Sizes:


60 ml - treats up to 60,000 gallons


125 ml - treats up to 125,000 gallons


250 ml - treats up to 250,000 gallons


500 ml - treats up to 500,000 gallons


Instructions:


Shake bottle, Apply 1 ml for every 1,000 gallons


Apply in the morning, one dose every 7 days


Repeat as needed, natural pond treatments can take 4-8 weeksDeep blue farvekoncentrat fra Airmax.

Uv bekytter vandet og hindrer  algeopkomst


 946ml rækker til 800m3


Pris 300,00 kr + fragt 

MUCK AWAY PRO TIL DE STORE DAMME / SØER

Leveres som piller.

125 gram til 50.000L hver 2-4 uge.


Eliminer mudder og slam, der akkumulerer i bunden af ​​din sø eller dam. MuckAway er en speciel blanding af superkoncentrerede naturlige, gavnlige bakterier og enzymer designet til at behandle en hel sø eller dam. MuckAway tabletterne arbejder hurtigt fra en vandtemperatur på 10 grader med at omdanne organisk affald til en lugtfri gas der udledes i vandet.


se evt mere på 

https://www.airmaxeco.com/product/airmax-muckaway-total-lake/natural-treatmentsPris for 10,8 kg  2592,00 kr + fragt 100kr

eller 300,00 kr for et kg + fragt.